From: KHyde@foley.com <KHyde@foley.com>

Sent: Monday, December 23, 2019 10:52 AM EST

To: Vinyard, Herschel T. - Chief Administrative Officer <vinyht@jea.com:

Subject: IRS Ruling

Attachment(s): "Internal Revenue Bulletin_ 2019-03 _ Internal Revenue Service pdf*

[External Email - Exercise caution. DO NOT open attachments or click links from unknown senders or unexpected email.]

Please see comment below from Bob Bernstein as to length of time it takes to receive a private letter ruling.

-Kevin E. Hyde

Foley & Lardner LLP

One Independent Drive | Suite 1300
Jacksonville, FL 32202-5017
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C 904.613.1437
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From: Bernstein, Robert S. <RBernstein@foley.com>

Sent: Monday, December 23, 2019 10:02 AM

To: Hyde, Kevin E. <KHyde@foley.com>; Russell Jr, W. Bradley <wbrussell@foley.com:>
Subject: RE: JEA Question

Two issues. First, the only way to get the IRS’ views on something like this is to request a private letter
ruling. It often takes 4 months to get a private letter ruling, although | have seen the requests drag on
much longer.  Second, the IRS will not rule on every aspect of deferred compensation plans.
Specifically, in their annual listing of areas that they will not rule upon, they list rulings under Section
409A as a no-rule area. See attached IRS Notice (highlighted text). For deferred compensation to be
non-taxable until paid (as opposed to taxable when deferred), you must comply with a host of rules,
including the rules of Section 409A (which address various procedural aspects of deferred compensation
plans). Hence, while the IRS may rule on some aspects of the plan, you are unlikely to obtain a
comprehensive ruling that addresses every applicable federal income tax issue.

I think that the best that JEA could do is get an opinion of counsel on the issue if they wanted all the
issues analyzed and addressed.

Regards, Bob

Robert 8. Bemnstein, Esq.
Foley & Lardner, LLP
One Independent Drive Suite 1300
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CONFIDENTIALITY NOTICE: THE INFORMATION CONTAINED IN THIS MESSAGE IS INTENDED ONLY FOR THE
PERSONAL AND CONFIDENTIAL USE OF THE DESIGNATED RECIPIENTS NAMED ABOVE. THIS MESSAGE MAY BE
AN ATTORNEY-CLIENT COMMUNICATION, AND AS SUCH IS PRIVILEGED AND CONFIDENTIAL. IF THE READER OF
THIS MESSAGE IS NOT THE INTENDED RECIPIENT OR ANY AGENT RESPONSIBLE FOR DELIVERING IT TO THE
INTENDED RECIPIENT, YOU ARE HEREBY NOTIFIED THAT YOU HAVE RECEIVED THIS DOCUMENT IN ERROR,
AND THAT ANY REVIEW, DISSEMINATION, DISTRIBUTION OR COPYING OF THIS MESSAGE IS STRICTLY
PROHIBITED. IF YOU HAVE RECEIVED THIS COMMUNICATION IN ERROR, PLEASE NOTIFY US IMMEDIATELY BY
TELEPHONE AND DELETE THE MESSAGE. WHEN ADDRESSED TO OUR CLIENTS ANY OPINIONS OR ADVICE
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CONTAINED IN THIS EMAIL ARE SUBJECT TO THE TERMS AND CONDITIONS IN THE GOVERNING FOLEY &
LARDNER CLIENT ENGAGEMENT LETTER. THANK YOU.

From: Hyde, Kevin E. <KHvde@foley.com:>

Sent: Monday, December 23, 2019 9:28 AM

To: Bernstein, Robert S. <RBernstein@foley.com>; Russell Jr, W. Bradley <wbrussell@foley.com:>
Subject: JEA Question

Bob, Brad:

During the course of discussing the JEA Performance Unit Plan (PUP) we reviewed whether the Plan could be treated as deferred
compensation under Florida law. See provision of our memo below. One of the requirements is that there be a determination that
the plan proceeds would not be immediately taxable. See highlighted provision. Presumably JEA would get this from the IRS.
Generally, how long would it take to get such a determination. |can also send you the whole PUP memo if that helps. Thanks.

The PUP is not a traditional deferred compensation plan such s the one currently in place with JEA. Howcever, the PUP is akin to
and fits with the deferred compensation plan allowed by LS. 112.215. [f JEA desires to treat the PUP as a deferred compensation plan
pursuant to §112.215, the JUA Board must approve the PUP (it has); as required JEA will seek a determination that the compensation
deferred by employcees to purchase the PUP is not currently taxable (18, 112.215(5) and (6)(b)); and that the procceds to the employees
from the PUP, if any, will not be included in the employee’s taxable income until proceeds are actually reccived (5.8, 112.215(6)(a)).
Finally, the PUP docs not impose any liability on JUEA, “except to show that the payments have been [or will be] remitted for the
purposcs for which the compensation has been deferred.™ (8. 112.215(9)).  Specifically, Scction 9(¢) of the JEA Long-Term
Performance Unit Plan states, “[t]his Plan is intended to constitute an "unfunded” program, and no amount shall be st aside to fund any
payments hereunder prior to the end of the Performance Period. JEA’s obligations under this Plan are unfunded and unsceured, and the
Participants have no rights other than those of general unsceured creditors of the JEA Group with respect to any payment hercunder.™
Further, & JEA Bmployee stands to gain nothing it the Threshold Value Target is not attained during the applicable Performance Period
(Scction 2(t) of the JEA Long-Term Pertormance Unit Plan).

In addition to the requirements under F.8. 112.215, the Administrator of the PUP should consult 1.8, 112.21 to dctermine the
applicability of requirements of custodial accounts in which the deferred compensation used to purchase performance units will be held.
[t is our understanding that JEA intends to hold the deferred compensation in an interest-bearing FDIC- insured account such as thosc
currently used for other existing JEA deferred compensation plans.

-Kevin E. Hyde

Foley & Lardner LLP

One Independent Drive | Suite 1300
Jacksonville, FL 32202-5017
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The information contained in this message, including but not limited to any attachments, may be confidential or protected by
the attorney-client or work-product privileges. It is not intended for transmission to, or receipt by, any unauthorized persons.
If you have received this message in error, please (i) do not read it, (ii) reply to the sender that you received the message in
error, and (iii) erase or destroy the message and any attachments or copies. Any disclosure, copying, distribution or reliance
on the contents of this message or its attachments is strictly prohibited, and may be unlawful. Unintended transmission does
not constitute waiver of the attorney-client privilege or any other privilege. Legal advice contained in the preceding message
is solely for the benefit of the Foley & Lardner LLP client(s) represented by the Firm in the particular matter that is the
subject of this message, and may not be relied upen by any other party. Unless expressly stated otherwise, nothing
contained in this message should be construed as a digital or electronic signature, nor is it intended to reflect an intention to
make an agreement by electronic means.



